Om mig

Jag tycker om att måla av hus. Gärna gamla, skeva och gistna. Här finns utmaningen och glädjen att hitta den spännande vinkeln.

I naturen är hösten den mest fantastiska tiden för akvarellmålning. Då är motiven fulla av kontraster. Trädens kaskader av gulröda färger mot den klara hösthimlen men också det råkalla diset och det gråblåa dunklet inspirerar mig.

En drivkraft för mig är att få fram en stämning i mina akvareller som talar till dig som betraktare. Det ska helt enkelt kännas bra inombords.  

Geografisk hämtar jag motiven till mina målningar från olika delar av vårt avlånga land såsom Lappland, västkusten, östkusten, Blekinge och sist men inte minst från min hemort Olofstorp.  Just för tillfället målar jag en hel del motiv från Göteborg.

Jag är född och uppvuxen i Karlshamn. Flyttade till Göteborg i slutet av 60-talet. Jag har alltid varit intresserad av att skapa något med mina händer. I tonåren och en tid därefter var det mest fråga om att rita och skapa kläder till både mig själv och mina närmaste.  De första penseldragen tog jag i början av 90-talet. Sedan dess har jag målat mycket, gått en hel del kurser och även en utbildning vid Göteborgs universitet. Läs gärna mer i min CV.